BMW Bullshark: Още един смел проект на Наско Вилнер

Арт и Стил

25-11-2013, 14:29

Снимка:

vilner.eu

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

BMW Bullshark

Уникален автомобил на Vilner и стилни облекла от Cacharel бяха показани за първи път на елегантна среща на тези, които обичат автомобилите. 
Знакови имена от автомобилния и модния живот в България станаха свидетели на официалната премиера на BMW Bullshark. Това се случи на стилна церемония, водена от актьора Атанас Михайлов. 
Машината се появи на сцената под звуците на „Дуетът на цветята” от операта Лакме, за да получи аплодисментите на публиката. Те бяха и за Наско Вилнер, собственикът на едноименното студио, специализирано в изработката на поръчкови автомобилни интериори.
С този проект, ателието прави силна заявка при изцяло custom автомобилите. За да се превърне в BMW Bullshark, проектът стартира с BMW E63, която получава модификации отвън, отвътре и под капака. Представянето му направи комплимент към феновете на баварската марка с две от дрифтърските BMW-та на Mirafiori, които посрещаха гостите във фоайето.
Аплодисменти получиха и красивите момичета на Cacharel, които представиха последната колекция мъжка мода на марката.
Финалът на вечерта беше поставен с афтърпарти, поверено на DJ Shosho & The Foreigners, които забавляваха гостите до малките късните часове на вечерта. 

За BMW Bullshark
Преди близо две години, Наско Вилнер и неговите момчета стартират най-смелия си проект. Дават му името Bullshark, бича акула. Тя не е толкова зловеща, колкото голямата бяла акула, но е в пъти по-опасна. Защото е по-малка, защото е винаги агресивна, защото живее както в сладки, така и в солени води и защото ... не прощава. 
„Това е най-големият ни проект” казва Наско Вилнер, собственик на дизайнерското ателие Vilner. И с усмивка допълва „Засега”. Това е първата кола, която напуска студиото на Вилнер с изцяло променен интериор и екстериор. „Направихме много скици преди да започнем. И на финала се спряхме на нещо наистина дръзко. Другото ни смело решение беше да комбинираме синьо с кафяво”, казва още Наско Вилнер.

Отвън
От оригиналната BMW 6-серия са останали единствено таванът и вратите. Всичко останало е променено. От композитни материали са излети нови калници, брони, прагове, преден и заден капак. Чрез тях се оформя неповторимия силует на Bullshark. Но всичко това се случва бавно и на ръка. Ръчна изработка са и изцяло новите огледала, аеродинамични елементи по праговете и броните, както и спойлерът над задното стъкло. Те са направени от карбон. 
BMW Bullshark на Vilner получава и 19-цолови джанти Z-Performance, като задните са по-широки от предните. 
„Много искахме да сложим 20-цолови джанти, но все пак Bullshark трябва да може да се движи по пътищата”, споделят от ателието на Вилнер. 
Освен дръзките форми на екстериора, BMW Bullshark привлича внимание и с няколко сини акцента, които контрастират с тъмния перлен лак. Това са лайстните около стъклата, бъбреците върху предната решетка и кантовете на огледалата. Други са и мигачите, те са комплимент към роудстъра BMW Z4. 

Отвътре
Интериорът е решен изцяло в кафяво и бежово, акцентите са сини шевове и сини колани. Тапицерията е изпълнена от телешка кожа като използваните разновидности са напа и бокс. За да предаде Bullshark усещането, автомобилът получава изцяло нови волан, скоростен лост и седалки. Променени са и шайбите на километража, които също са в кафяво, но получават сини кантове и подсветка с амбиентно осветление.
Изработката отново е изцяло ръчна и се случва в ателието на Vilner. Работи се само с висококачествени материали, а конците са същите, каквито се използват при ушиването на интериора на мултимилионните екзотични автомобили. 

Техниката
За да може впечатляващият дизайн на BMW Bullshark да бъде в хармония с динамичните характеристики, от Vilner правят някои промени. Стартът е даден с нова изпускателна система. Генерацията е доставена от AC Schnitzer, немско тунинг студио, специализирано в работата с BMW автомобили. Новите ауспуси дават около 10% повече мощност на 4,4 литровия V8 бензинов мотор. Който пък получава нов софтуер, за да увеличи мощността му с нови 10%. Така конските сили нарастват от 333 к.с. до около 370. Въртящият момент също е увеличен и от 450 Нм при 3600 об./мин, стойността му е повишена на 522 Нм при 3420 об./мин. 
Това позволява ускорението от 0 – 100 км./час да става за 5,4 сек., или с 2/10 от секундата по-бързо в сравнение със стандартния автомобил. Максималната скорост е увеличена от 250 км/час до 278. Практически, това означава, че собственикът на BMW Bullshark би могъл да стигне от София до Бургас за около час и 20 минути. Стига да нямаше ограничения на скоростта.

Аудиото
Един изключителен автомобил трябва да има и изключително аудио. Момчетата на Наско Вилнер се спират на реномирания доставчик на аудио системи Ground Zero, като инсталират два усилвателя и един бас в багажника. Отпред звукът идва от двулентова система (за високите и средни честоти), като общия брой на говорителите е 11. За да се постигне точно дозиране на звука в купето, подлакътникът на задните седалки е заменен от специална мембранна конструкция, която изпълнява точно тази задача. 

За Vilner
Vilner – Your syle inside е българско ателие за персонализация на автомобили. Основано преди 17 години от Атанас Вилнер, студиото има стотици проекти зад гърба си. От малки поръчки до цялостни интериорни и екстериорни решения, изпълнени за клиенти като в България, така и в чужбина. Характерният стил на Vilner и високото качество на ръчната изработка са сред многото причини проектите на българското ателие да се появят на страниците на престижни световни медии като Forbes, Top Gear, AutoBild, Zercustoms, Autoevolution, DubMagazine, Autoblog.com и т.н.

За Cacharel
Историята на Cacharel се ражда във Франция преди повече от половин век от дизайнера Жан Буске. След пет годишно разработване на така модерната риза от крепон, младия дизайнер спечелва Оскар, с което брандът успешно утвърждава позициите си на световния пазар. Днес Cacharel е символ на елегантност, строг индивидуализъм и дозирана артистичност. Брандът е безкомпромисен с качеството на материалите, елегантните кройки и също известен с ръчното зашиване на всеки елемент от костюма. Благодарение на бизнесдамата Гергана Ташкова марката Cacharel е на българския пазар и е достъпна за всички ценители на мъжката мода.


Още снимки от събитието можете да видите тук.