Поредица от културни събития в Казанлък

Животът

25-11-2013, 14:42

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Реставриран е роялът на Петко Стайнов

На 26 ноември 2013 г.,вторник, от 17.30 часа в обновената зала на Културно-информационния център на ул.„Искра“ 4 ще бъде открита изложба живопис под наслов „Празник“ на казанлъшкия художник Румен Петков.

На 28 ноември, четвъртък, от 17.30 часа в същата зала ще бъде представена книгата на доц. д-р Марин Добрев „Художниците на Казанлък“. Това е едно уникално издание, създадено по идея на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и реализирано от изкуствоведа Марин Добрев. Изданието е  на български и английски език, в което са представени художниците от града на розите – творци с впечатляващ принос в националната съкровищница на изобразителното ни изкуство.

На 28 ноември, четвъртък, от 18.00 часа в ИМ „Искра“ – Художествена галерия,  официално ще бъдат открити Музикалните празници „Петко Стайнов“. Празниците се провеждат ежегодно от 2002 г. досега, в чест на големия български композитор акад. Петко Стайнов, който е роден на 1 декември 1896 г. в Казанлък.

Организатори на празниците са Община Казанлък, фондация „Петко Груев Стайнов“, ИМ „Искра“, Дом „Петко Стайнов“ – Казанлък. Празничната програма по часове можете да видите нa сайта на Община Казанлък.