"Градски транспорт" с милиони загуба, готвят стратегия за развитие

Животът

25-11-2013, 16:19

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Над 2 600 000 лева загуби, превозени 174 000 пътници по-малко в сравнение с миналата година и с над 300 000 лева увеличени разходи за заплати. Това показват отчетите на "Градски транспорт" за първите девет месеца на 2013-та, които днес бяха разгледани от общинските съветници от комитията по транспорт. За стабилизиране на дружеството се разработва стратегия за развитие. 

Намалял е и пробегът на автобусите, повече са разходите за външни услуги. 65 000 лева е дало дружеството за адвокати във връзка с делото, което „Транстриумф холдинг" заведе срещу "Градски транспорт".
На комисията стана ясно още, че все още не е приключила ревизията, която се прави в дружеството. Проверката трябва да установи причините за лошите финансови показатели и допуснатите нарушения, коментира Георги Казаков, член на Съвета на директорите.
От „Градски транспорт" обмислят промени в транспортната схема. Според предложението линия 109 трябва да стане сезонна, като обслужването на спирките „Република" и „Панорама" да се поеме от автобус №9. Предстои и промяна в маршрута на линия 48.