Хиляди коли на газ чакат пререгистрация

Мисия Пловдив

25-11-2013, 16:40

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Почти 130 000 в Пловдив и областта ще бъдат засегнати от влизащата в сила наредба от 1 март следващата година

Близо 800 000 собственици на автомобили с газови или метанови уредби в страната и почти 130 000 в Пловдив и областта ще бъдат засегнати от първи март следващата година, когато влиза в сила наредбата за тяхната пререгистрация, заяви началникът на областната „Пътна полиция” Радослав Начев.

Изискването е категорично, отстъпки не се предвиждат, категоричен бе шефът на КАТ- Пловдив. Той обаче потвърди, че ведомството му все още няма яснота за прилагането на наредбата, дело на Министерството на транспорта и затова чака указания от ресорните експерти на МВР.

Все пак, полезно за шофьорите с газови уредби е да знаят, че ако побързат за пререгистрация преди крайния срок, това ще им струва доста по-малко (около 20 лв.), отколкото след това - почти 400 лв.

В КАТ – Пловдив вече усещат напрежението, породено от все повечето струпващи се на гишетата им собственици на коли с така нареченото „алтернативно горивно захранване”, призна инспектор Радослав Начев. Той силно се надява наредбата да бъде видоизменена, с някакво удължаване на стартовия и срок, защото иначе прогнозира големи проблеми за всички страни.

Въпреки очертаващото се недоволство от страна на шофьорите, отстъпки няма да има, тъй като новия статут на колите с допълнително монтирани газови или метанови уредби е резултат от безпрекословна директива на ЕС, потвърди началникът на Пътна Полиция – Пловдив.