Цветан Василев ще сглобява автомобили от Холивуд

Животът

25-11-2013, 18:24

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Great Wall става колата на Джейсън Стейтън, Шварценегер и Бандерас

Компанията Great Wall Motors ще направи своя дебют в Холивуд с участие във филма The Expendables 3, който се снима в България, пише сайтът на Great Wall. Фирмата е партньор на българската компания "Литекс Моторс" в производството на автомобили. Моделът, който ще блесне в кинопродукцията е Great Wall H8, съвсем скоро предстои да бъде пуснат на пазара в Китай, а от догодинаще се сглобява и в България. Както е известно пък съакционер и основен кредитор на автопроекта край Ловеч е банкерът Цветан Василев, който възроди пловдивския Ботев.

Great Wall Motors е първата марка автомобили от Китай, която пробива в Холивуд.

Той е звезда в сцена на екстремно преследване, където моделът блесва със своята надеждност. Зад волана е легендарният актьор Силвестър Сталоун, а до него стои не по-малко известният Джейсън Стейтъм. Моделът абсолютно пасва на издръжливостта и на стила на героите във филма.

„Не предполагах, че китайските автомобили са толкова забележителни. В интерес на истината, докато снимахме, забелязахме много Great Wall модели по улиците в Европа, които бяха страхотн.”, споделя продуцентът на филма.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева
Третата част на The Expendables събира в актьорския си състав суперзвездите от Холивуд – Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтън, Джет Ли, Антонио Бандерас, Уесли Снайпс, Арнолд Шварценегер, Мел Гибсън и Харисън Форд. Предишните 2 части регистрираха печалба от 600 милиона долара по цял свят, включително 560 милиона юана в Китай. Участието на H8 във филма обещава да допринесе за популяризирането на модела.
Новият H8 трябва да бъде представен пред публика по-късно този месец. Моделът е перфектна комбинация от маневреност, комфорт, стилен дизайн, интелигентни технологии и мощ. Под капака на всъдехода ще се поставя напълно нов 2.0-литров бензинов турбо-двигател с директно впръскване и мощност 218 к.с., който работи с 6-степенна автоматична трансмисия и предава въртящия момент от 324 Нм към четирите колела.
Great Wall Motors (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. GWM е марката с най-продаваните SUV автомобили в Китай за последните 5 поредни години, както и с най-продавани пикапи през последните 14 години. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 130 страни по целия свят, вкл. държави от Европейския съюз. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС.