Няколко причини да се разгорещиш (още довечера)

Животът

25-11-2013, 18:27

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ползи и здравословни изгоди от редовните упражнения в леглото

Няма нужда да ти разясняваме причината да правиш секс. Удоволствието ти обаче, не е единствената полза. Провери кои са здравословните изгоди, които можеш да извлечеш от упражненията в леглото.

1. Гори калории

Една умерено активна секс сесия изгаря около 85 калории на всеки половин час.

Грубо казано това е броят калории, който съдържат две слепени бисквити. Освен това, когато си заета между чаршафите, няма да се промъкваш в кухнята, за да „проверяваш“ какво е съдържанието на хладилника.

2. Премахва болките

Проучванията сочат, че хормонът окситоцин, както и ендорфините, които отделяш по време на секс, повишават прага на болката ти.

така че по-рядко изпитваш главоболия, болки в гърба и други всекидневни неудобства.

3. Разведрява те

Проучванията сочат, че сексът намалява нивата на стрес хормона кортизол в организма.

По този начин изпускаш парата и подобряваш настроението си. Друго скорошно изследване твърди, че мъжете и жените, които току що са приключили с приятните занимания между чаршафите, имат по-ниско кръвно налягане (имай предвид, че по принцип то е показател за нивото на тревожността ти).

4. Предпазва те от болести

Тези, които се разгорещяват поне веднъж-два пъти седмично, имат значително по-високи нива на антитела в организма, които подобряват имунитета им към настинки и грип.

5. Помага ти да заспиш и да се събудиш по-лесно

Вече знаеш как момчетата са склонни да заспиват неминуемо след секс.

Оказва се, че страстните нощи имат успокоителен ефект и над мацките. И двата пола отделят окситоцин точно преди оргазъм; този хормон те кара да се чувстваш добре и отпуска цялото тяло.

6. Облекчава менструалните симптоми

Много момичета споделят, че менструалната болка намалява, ако правят секс.

Ето една теория, която обяснява причината: мускулните контракции, които съпътстват оргазма, освобождават напрежението от маточните мускули (именно тези, които причиняват менструални болки).