2013 г. - успешна за "Тузлата" край Балчик

Мисия Добрич

26-11-2013, 09:24

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Новият сезон ще бъде открит на на 1 март

За първи път специализираната болница за рехабилитация “Тузлата” край Балчик ще приключи работа през декември – около 10-и. Последните записвания са с дата 29 ноември. Миналата година лечебното заведение затвори в средата на ноември, каза управителят д-р Камелия Кирчева, цитерана от радио Варна. По думите й незавършилата все още година е много успешна за болницата.

От отварянето на 4 март до края на октомври пациентите са били 1550, докато за цялата 2012-а са били по-малко с 40. Най-голям е ръстът на приема по договора с Националния осигурителен институт, допълни д-р Кирчева и го обясни с направените подобрения.

При капацитет на здравното заведение 60 легла, през ноември се работи на пълни обороти, с над 80% заетост.  Някои ремонти вече са започнали.

Припомняме, че терапиите с Тузленска кал лекуват заболявания на опорно-двигателния апарат, периферна и централна нервна система.

Предвижда се стаите, където ще се настаняват пациенти по НОИ, да станат повече. Очакванията са след зимната пауза “Тузлата” да отвори врати на 1 март.