350 лева за сватба в "Ягодинската пещера"

Животът

26-11-2013, 10:14

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

32 двойки са избрали нестандартния ритуал през 2013 година

През годината се е увеличил интересът към сключването на брак в пещерни условия. 32 двойки са си казали "ДА" в "Ягодинската пещера" през тази година, като броят им миналата година е бил едва 19, разказва уредникът на пещерата Сергей Генчев.

По думите му интересът на младоженци към нестандартния ритуал все повече се повишава. Засега няма регистирарни сватби на родопчани- желаещите са предимно от вътрешността на страната.

Сред една от най-атрактивните сватби през тази година е била тази на младоженци от САЩ, които са решили на родопска земя в "Ягодинската пещера" да свържат съдбите си.  В залата, в която се правят сватбите, могат да се съберат около 50 души, но не повече от 80, защото става пренаселено. Помещението е озвучено, а въвеждането на младоженците става с родопска каба-гайда. Цената на необичайния ритуал е 350 лв., в който са включени заснемане на ритуала, гайдар, таксата на общината, таксата за посещение на пещерата, украсата и озвучаването, за да стане сватбата, така както трябва да бъде, уточни уредникът на пещерата, пише Фокус.