Пускат новите карти за градски транспорт в началото на декември

Мисия Пловдив

26-11-2013, 10:25

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Цената им се запазва същата

Кметът на Пловдив ще задържи цената на картите в масовия градски транспорт за догодина.

Ще се заплаща еднократно 16 лева за месечен документ, за да пътуват пътниците без пари по всички линии на масовия градски транспорт в града, заявиха от фирма "Автотранс Чолаков", която издава картите за преференциално пътуване.

Новите карти за 2014 година са поръчани в печатницата на БНБ. Продажбата на документите за пътуване започва в началото на декември.

Хората могат да избегнат честото разкарване до пунктовете, като си купят карта за една година напред, съвегват от фирмата. Продават се и карти за пътуване за 1, 3, 6 или 9 месеца предварително.

В пункта на бул. "Мария Луиза" работят 4 бюра за ученици и 2 за пенсионери, а в този на "Байкал" има 3 бюра за студенти. И в двата пункта се издават карти за деца под 7 години за безплатно пътуване в автобусите, защото и те трябва да имат превозен документ, но в тях родителите са с предимство.

Пунктовете за карти работят от 8 сутринта до 17 часа следобед. Гишетата на бул. "Мария Луиза", "Байкал", в район "Южен" зад автогара "Родопи", до стадион "Пловдив" и в "Тракия" продължават да работят без прекъсване, за да са в услуга на пловдивчани.