Чертаят наново велоалеите в Морската

Мисия Бургас

26-11-2013, 10:37

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изграждат още 30 км велоалеи в Бургас

Утре от 10,30 часа в общината всеки може да даде предложение по време на дискусията за преместването

Велоалеите в Морската градина, заради които общината отнесе критики от пешеходците и колоездачите, ще бъдат преместени. За тази цел утре от 10,30 часа в Заседателната зала на местната администрация ще бъде проведена дискусия, като всеки с отношение към въпроса ще може да участва в работната група за начертаване на новите велоалеи.

"Имаме желание да направим велоалеите по-удобни за всички, като променим очертанията им в рамките на ограниченията на Оперативната програма, по която са реализирани. Задачата е доста специфична и всяко решение има своите предимства и недостатъци", обясниха от общината.

На следващия ден, четвъртък, ще се състои  заключителна пресконференция по проект "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Бургас". В рамките му разработен средносрочен планов документ с времеви хоризонт 2020г. за интегрирано възстановяване  и развитие  за града. Той включва цели, приоритети, и мерки за подобряване, на икономическата, социална, жилищна и околна среда и прилежащата инфраструктура за повишаване качеството на живот и екологичните условия на определени градски територии и Бургас като цяло.
Идентифицирани  проекти на територията на обособените зони за въздействие на обща стойност от 408 620 594 лв. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013г".