ПУ: Данчо Лазаров лъже за залата, никой не ни е търсил

Спорт

26-11-2013, 14:00

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не носим вина, че Европейското за девойки през 2015 година няма да е в Пловдив, увериха от университета

Не отговарят на истината твърденията на президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров, че Пловдивският университет "проваля домакинството на волейболното Евро 2015 в Пловдив". Това заяви ректорът на висшето училище проф. д-р Запрян Козлуджов.

Никой от Българската федерация по волейбол по никакъв повод не се е обръщал към ръководството на ПУ "Паисий Хилендарски", нито към функционалния декан, който отговаря за дейността на спортното съоръжение, за да търси съдействие за Спортния комплекс, посочи той.

Лазаров в свое изявление подвеждащо е заявил, че тъй като от страна на ПУ не са срещнали "абсолютно никаква подкрепа, никакво разбиране" за използването на Спортния комплекс на университета, членовете на федерацията са се отказали да провеждат Европейското първенство за девойки до 17 години през 2015 г. в Пловдив.

Всеки, който желае да организира в Пловдив спортно събитие, за което залата е оборудвана, може да се обърне за съдействие към ПУ "Паисий Хилендарски". Ако спортните клубове или федерации не са ни потърсили, логично е да не могат да ползват залата, обясниха от ректорското ръководство.

Те припомниха, че в Спортния комплекс на Пловдивския университет се организират събития от ранга на Международния турнир по борба "Дан Колов", както и международни първенства по аеробика и фехтовка.