Да си умреш от студ. Буквално!

Ирландец с тежка алергия към студа, облича се дебело дори вкъщи

Ирландец живее със странна алергия към студа, която е толкова силна, че дори една-единствена снежинка би могла да го убие. Според докторите, състоянието на Бърнард Уорд се е отключило, след като е чакал автобус продължително време на спирка в шотландския град Абърдийн.

Кожата на младия ирландец буквално се възпалява от алергията при допира на какъвто и да е студен предмет. Заради необичайното състояние той е принуден да носи ръкавици и да се облича дебело дори когато си е вкъщи. Реакцията на тялото му към студа може да е толкова тежка, че той да изпадне в анафилактичен шок и да умре.

„Ужасявам се само при мисълта за зимата. Тя може да ме убие”, казва ирландецът. „Алергията промени живота ми, нормална вечер с приятели навън за мен е немислима”. Болестта буквално вгорчава както неговия живот, така и този на годеницата му Мейрид.   

Странното на пръв поглед състояние Бърнард получава след като чака продължително време автобус на спирка в Абърдийн. „След няколко минути на студа пръстите на ръцете ми започнаха да се подуват. Същото стана и с лицето ми”, казва ирландецът, който е от Лондондери. Според лекарите, младият мъж страда от студова уртикария – състояние, при което тялото реагира при допира на студени предмети и резки спадове на температурата.