Стоичков: Търся си добра килия в затвора

Най-доброто от печата

27-11-2013, 06:05

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Прокуратурата в Италия разследва източване на обявилия фалит концерн "Пармалат

"Душманите ми вече могат да гърмят шампанското! - заяви Христо Стоичков по мобилния си телефон от чакало по време на лов в Етрополския балкан. - Най-после ще доживеят да ме видят с раиран екип като този на "Юве" - окован и затворен.

Но да знаят и оттам ще ги тормозя - ще играя в отбора на затвора, ще давам интервюта, ще ви поканя книга да напишем.

Да, да още другата седмица ще пътувам за Италия да си търся хубава килия в затвора, в която с бившите ми съотборници от "Парма" да играем карти. Дано имаме късмет да попаднем в някое по-слънчево крило на зандана и да случим на някой бай Сандро, който да е строг, но справедлив човек.

 

Тежко, много тежко не само за мен, но и за цялата ни ловна дружина, която сигурно яко ще се напие от мъка след тази новина. А оркестър "Елен" ще има цяла нощ да свири тъжни балади и затворнически рок до дупка ...".

"Труд" потърси Камата за изявление по повод появилата се отново след близо 2 години информация, че прокуратурата в Италия разследва източване на обявилия фалит концерн "Пармалат". Като част от схемата се сочи и подписването на фиктивни рекламни контракти с футболисти от звездния тим на "Парма", където Стоичков игра през сезон 1995-96 г.

Собственик и на концерна, и на футболния отбор бе фамилия Танци. Техният банкрут през 2003 г. остава най-голям в историята на Евросъюза с "търсени" 14 милиарда евро.
А в казуса са замесени общо 26 футболисти и мениджъри.

В списъка на звездите наред с Кавалера на "Златната топка" Стоичков са аржентинците Ернан Креспо и Хуан Верон, шведът Томас Бролин, колумбиецът Фаустино Асприля, французинът Лилиян Тюрам, италианецът Дино Баджо и др.

"Сега да ви кажа сериозно - продължи Стоичков. - Нас, играчите, няма за какво да ни съдят, просто трябва да дадем показания като свидетели. За това ни уведомиха още през 2009-а, когато почна тази история. И естествено всички футболисти, включително и аз, си упълномощиха адвокат, който да движи нещата. Нищо повече. Сега ми казвате за нов момент, но нито имам призовка за съд, нито някой ме е търсил за показания, нито нещо ме безпокои.

Подписал съм договор с "Парма", както и с всички мои отбори - в Испания, Щатите, Япония, Саудитска Арабия... Навсякъде съм продавал на футболния клуб лицето си за реклами. Дето се вика плащали са ми не само да пия сокове, но и вино, бира, чай, кафе, вода... Бил съм на върха 90-те години и това е нещо нормално.

Сега имам покана за Италия, но не за съда, а за кинофестивал, където документалният филм за живота ми е спечелил голяма награда. И още - нека враговете ми да не бързат да се радват и да пишат "Съдят Стоичков!". Аз съм свободен, независим и щастлив. И да им кажа - и в затвора да съм, пак ще съм по-добре от тях. Хайде, че от много приказки дивото прасе ми избяга от мушката."