Силен вятър затвори летището, Варна с жълт код

Новините

27-11-2013, 08:59

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Закъснения има както при пристигащите, така и при заминаващите полети

Силният вятър затвори Летище Варна тази сутрин. Бурята доведе до закъснения както на пристигащи, така и на заминаващите полети. Вече два часа е закъснението на чартърния полет за Санкт Петербург, който трябваше да излети в 7:10 часа. С почти час закъснява и пристигането на самолет на България Еър от София. Той се опитал да кацне, но вятърът не позволил и е бил върнат в София. 

Проблем има и в полета от Варна до София. Очаква се самолет на България Еър да успее да излети в 10 часа, с около час закъснение. 

Заради силния вятър във Варна е обявен жълт код. Само за четири области в страната не са обявени цветни кодове. В осем области е обявен оранжев код заради вятър и снеговалежи. 

По Черноморието ще вали дъжд, който с ориентирането на вятъра от север, усилването му и понижението на температурите, по северното крайбрежие ще се примесва със сняг. Максимални температури по крайбрежието от около 4° на места по северното крайбрежие до 8°-10° в най-южните райони. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде до 4-5 бала.