Доброволци патрулират в Странджа, търсят нелегални имигранти

Новините

27-11-2013, 09:11

Снимка:

strandja.bg

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 200 нелегални имигранти преминали по вода до Резово и Малко Търново

МВР и прокуратурата обявиха тези формирования за незаконни

Доброволци патрулират около граничната зона на Странджа планина в търсене на нелегални имигранти. Въпреки че МВР и Прокуратурата обявиха тези формирования за незаконни, патрулиращите смятат, че изпълняват гражданския си дълг, предаде бТВ.
Йордан Костадинов и Георги Дракалиев обикалят в района на малкотърновското село Близнак. Като научили за голямата група нелегални имигранти, решили да се включат в издирването на нарушителите.
В неделя патрулиращите в гората са били 8, а вчера са шестима, но никой не се натъкнал на нелегални. Всички патрулиращи са доброволци на ВМРО, а председателят на бургаската партийна структура смята, че щели да са повече, ако Прокуратурата и МВР не бяха обявили патрулите за незаконни.
"Те може би наистина не са регламентирани от закона, но не смятам, че някой може да забрани на гражданите да се опитат да упражнят своята гражданска позиция, тъй като ние не правим нищо лошо в момента", коментира Георги Дракалиев.
Момчетата увериха, че обикалят без оръжие и ще сигнализират на граничните полиции, които имат постоянен пост на 30 километра от ГКПП-Малко Търново. В бургаската полиция не знаеха за доброволните патрули в гората.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"