Областните информационни центрове си дават голяма среща в Пловдив

Мисия Пловдив

27-11-2013, 14:09

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Още по Темата:

С просеща ръка към Европа (СНИМКИ)

Информационен ден за община Пловдив за конкурс на ОПАК

От ОИЦ - Пловдив представиха новото лого на оперативните програми за следващия програмен период

От областния информационен център в Пловдив от юни насам са проведени 22 събития, в които са взели участие 860 души. Това стана ясно от отчета на центъра за приключилия втори цикъл от събития за 2013 година на информационната кампания „ДА продължим ЗАЕДНО”.

Според председателя на ОИЦ – Пловдив Велизар Петров центърът на практика е преизпълнил плана за второто полугодие. Освен това са проведени 6 неформални срещи с медиите, като 5 от тях са били еднодневни, а една – двудневна. Също така работата на ОИЦ –Пловдив е отразена в повече от 150 публикации в средствата за осведомяване. Велизар Петров съобщи още, че Пловдив ще е домакин на националната среща на областните информационни центрове в средата на декември. По думите му останалите центрове са пожелали тя да е тук. „Това е признание за добрата работа на нашия център”, категоричен бе Петров.

От областния информационен център представиха и общото лого на оперативните програми през следващия програмен период 2014-2020, което е избрано след конкурс. Победителят е 42-годишният студент от Националната художествена академия Тахсин Тасим. Негово е и мотото: „Една посока – много възможности”. Победителят получи награда от 5000 лева и тридневно посещение в Брюксел за двама. На второ място с награда от 3000 лева е класирано предложението на Самуил Лефтеров, а на трето – това на Тодор Ангелиев, който получава 1000 лева. Има и една награда на публиката, определена чрез гласуване във Фейсбук. Тя отива при Никола Георгиев, който получи 500 лева. В конкурса взеха участие рекорден брой кандидати – 150, които нямаха никакви ограничения за възраст, националност и професионален ценз. Петнадесет членно жури, под ръководството на проф. Виктор Паунов, председател на общото събрание на Националната художествена академия, класира предложенията на кандидатите.  Решението за общо лого е взето, след като използването на индивидуални лога на отделните оперативни програми е показала незадоволителен резултат. Някои от най-колоритните предложения за лого може да видите ТУК!
Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.