Обвиниха Пловдивският митрополит, че искал смъртта на Кирил

Крими

27-11-2013, 16:21

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Доктор Тренчев със сензационни разкрития за готвени убийства

Лидерът на “Подкрепа” Константин Тренчев направи сензационни разкрития във Варна. Според него Пловдивският митрополит Николай е искал смъртта на варненския такъв Кирил, който загина при неизяснени обстоятелства.

Тренчев бе разпитан в Пето Районно управление във Варна. Причината - негов разговор с митрополит Кирил, който се е провел малко преди смъртта на владиката. Това призна самият Тренчев по време на срещата с медиите в морската столица.

В разговора си с Тренчев митрополит Кирил е споделил, че е бил заплашван от Пловдивския митрополит Николай, който на четири очи, му казал, че ще го убие. Дядо Кирил е казал и, че негови приятели от службите за сигурност са го предупреждавали за готвено убийство.

Константин Тренчев е подал сигнал за това до главния прокурор Сотир Цацаров, който е разпоредил проверка във връзка със заплахите. По време на вечерята, дядо Кирил е казал още, че някой трови митрополит Галактион и помолил Тренчев е да предупреди Старозагорския владика да се пази, защото и неговото убийство се подготвя.