Уникално! Котка отглежда патета (ВИДЕО)

Животът

27-11-2013, 16:29

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Патета щурмуват река Марица за благородни каузи

Котката отглежда три патета наравно с нейните собствени котенца, родили се часове по-рано

Ирландските фермери Ронан и Ема Лали били страшно изумени, когато видели тяхната котка да се разхожда наоколо с малко пате в устата. Това обаче, което истински ги шокирало, е нежният начин, по който писаната всъщност обгрижвала рошавата птичка.

Скоро след това те открили, че котката отглежда три патета наравно с нейните собствени котенца, родили се само няколко часа по-рано. Според експерти, за необичайното поведение на котката са виновни „майчините хормони”, заради които тя приема птиците за нейни деца, вместо за храна.

„В момента, в който котката легна, трите патета изтичаха под нея. Това я накара да започне доволно да мърка”, казва пред местен вестник Ронан. „Котката беше изцяло отдадена на новите си отрочета, тя ги беше прегърнала с лапата си и гледката наистина беше невероятна”, допълва фермерът.

Според специалисти, това не е първият случай, в който един животински вид приема друг за свой и го отглежда. Според тях обаче, патиците са изключителни в това отношение и лесно се сприятеляват с други животни.