Опесъчават пътищата около Пазарджик и Смолян

Животът

28-11-2013, 10:02

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Заснежени, но проходими при зимни условия, са пътищата в планинската част на Пазарджишкия регион

Заснежени, но проходими при зимни условия, са пътищата в планинската част на Пазарджишкия регион, сочат данните на Областно пътно управление. Няма затворени заради навявания пътни участъци.

По пътя Батак - Доспат товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. Във високите части на региона снежната покривка е около 10 см. Заради ниските температури на места има заледени пътни участъци, които се опесъчават. Внимателно трябва да се шофира в районите на мостовете и надлезите, където има най-голям риск от заледявания.

В Пазарджишко пътните настилки са мокри, на места със заледени участъци, които се обработват. В по-голямата част от аутобана в пазарджишкия участък има ограничение на скоростта заради неравности по пътя и лоша настилка. То е за максимална скорост от 100 км в час, вместо допустимата за автомагистралата. Ограничението, което е обозначено със знаци, обхваща около 30 километра ще продължи до пълната реконструкция на отсечката на територията на област Пазарджик.

Затворен за движение до края на ноември остава част от шосето Пазарджик - Пещера в района на село Радилово. Препоръчва се обходния маршрут през село Капитан Димитриево.

Заледени, но опесъчени и проходими са пътните настилки от републиканската мрежа в Смолянския регион. Времето е облачно, без валежи, а температурите са отрицателни. Засега няма сигнали за инциденти, които да блокират движението. Все още е сила ограничението за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала”. Заради валежите е повишена опасността от падащи камъни и дървета на пътните платна, както и свличане на земни маси.

В Смолян автомобилният трафик е интензивен по централните улици, кръстовищата и входно-изходните артерии. Пътните настилки в града и по централните улици са мокри, а по второстепенните заледени.