Пловдив изпревари София в луксозното строителство (СНИМКИ)

Парите

28-11-2013, 12:34

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Столична община със специална награда от VIP Property Awards

Изненадващо най-старият град в Европа - Пловдив изпревари София в строителството на луксозни бизнес и жилищни сгради, сочат организаторите на церемонията за наградите за луксозното строителство, архитектура и дизайн  VIP Property Awards 2013.

Тя ще се състои на 2 декември т.г. в хотел Кемпински - София.

Архитектите и строителните компании от Града на тепетата успешно се конкурират с новото строителство в морските ни курорти, което се оказа водещо в номинациите за годишните награди, което ще събере най-успешните компании за луксозно строителство у нас.

С ултралуксозен проект за хотел от световната верига Хилтън с височина на небостъргач - 17-етажен, в номинациите е един от водещите архитекти у нас - арх. Радо Тодоров. Мултифункционалната сграда е разделена на отделни сектори - офиси, хотел и бизнес апартаменти, жилищна част, ресторанти, СПА, хранителен магазин и подземнен паркинг. В категорията за многофункционално строителство се включва нова луксозна сграда в Пловдив с жилищна и офисна част, СПА-център, ресторант и магазини, дело един от най-успешните архитекти у нас - Едвард Христов. Изградена по негов проект луксозна еднофамилна къща в Пловдив бе номинирана в раздел Луксозно жилищно строителство. Панаирният град е включен и в категория Луксозен градски хотел с новото си бижу Екзотик.

С реновирана стара сграда, превърната в бутиков хотел, изграден върху останали основи на рухнали фабрики в самото сърце на древния ни град, е номиниран още един доказан специалист от Пловдив - арх. Божков и неговото студио КоБ Проект.

Наред с традиционните големи курорти в конкурса се включва и малкият град Царево с огромния си морски комплекс Оазис, съставен от седем луксозни сгради – апартаментен тип, с ресторант, SPA и близост до морския бряг.

Сред номинираните е и луксозният комплекс Long Beach Resort & SPA Шкорпиловци, който се намира до един от най-красивите плажове на черноморския бряг и биорезервата „Камчийски пясъци“. Комплексът се състои от 9 дизайнерски сгради с общо 260 апартамента с общо РЗП 22 000 м2, разположени върху 14 440 м2. За всеки апартамент освен паркомясто, има и прекрасна морска гледка.

С рекордните 4 номинации е морският комплекс "Вила Рома", изграден в курортния град Несебър - център на културно наследство на ЮНЕСКО. Комплексът предлага красива гледка към Несебърския залив. "Вила Рома" е построена в елегантен италиански стил - позволява комфорт и целогодишно пребиваване.

Морското строителство е и в категорията за идеен проект с луксозния жилищен комплекс Мистрал, който предстои да се изгради в курорта Св. Влас.

В журито на конкурса ще бъде и екипът на една от най-влиятелните компании за луксозно строителство в Дубай и Арабските емирства - Gulf Precast Concrete (Elias Seraphim - CEO/ Owner, Sami Saab - Factories Operation Director, Imad Mohamad - Factories Manager). Оценки за номинираните ще дадат и специалисти от най-големите компании за постранствен дизайн в Италия, с любезното съдействие на ИТАЛКЕРАМИК ГРУП България.

Специална награда за опазване на археологическото ни наследство ще получи Столична община за амбициозния проект да възстанови и опази десетките манастири около София, обединени в Мала Света гора - символ на ранното Християнство по земите ни.

Събитието ще подкрепи и благородна кауза - уникалния проект „Буховският манастир „Света Мария Магдалина“ в многовековното наследство на християнска София“, финансиран от Столична програма „Култура“.

Организатор на церемонията за трета поредна година е ВИП Комюникейшън (http://vipcompr.com/) с любезното съдействие на рекламна агенция Цанови ООД.