Коледната елха на София ще грейне на 1 декември

Светлините на коледната елха на София ще бъдат запалени на 1 декември

Елхата ще бъде запалена в 19.00 ч., в градината пред хотел „Рила” (ул. „Алабин”). От 11.00 ч. до 20.00 ч., на открита сцена пред елхата ще се проведе празнична програма, в която участват Танцов ансамбъл „Средец”, Студио за модерен балет „Киви”, Вокална студиа „Дъга”, Клуб „Накама”, Вокална група от Столичен център за работа с деца „Бели Брези”, Танцова група към ОДЗ „Преспа”, Детски хор с диригент Мая Василева и Детски танцов ансамбъл с ръководител Живко Желязков към Националния учебен комплекс по култура, Фамилия Бисерови, Детска вокална група „Смехоранчета”, Вокална формация „Трикси”, Детска вокална група „Бон-бон”, певицата Румяна Коцева и нейните ученици по поп и джаз пеене от вокално „Студио Артес”, звездата от музикалните формати „Мюзик Айдъл” и „Гласът на България” – Красимира Иванова.

Коледарски игри, песни и наричания ще изпълнят деца от 144 СОУ „Народни будители”, а „Жар театър” към Дом на културата „Средец” ще представи огнено шоу.

От 13.30 ч. до 15.00 ч., в карнавалната лаборатория на Фест студио „Жар” гримьори ще изрисуват лицата на желаещите и ще ги превърнат в приказни герои. От 15.00 ч. Дядо Коледа и Снежната царица ще се снимат с децата в специален кът. Малчуганите ще могат да се снимат и пред къщичката на джуджетата.

Празнично украсен ретро трамвай ще се движи в неделния ден, от 16.00 ч. до 19.30 ч., от пл. „Възраждане” до пл. „Журналист”.

Светлините на елхата ще бъдат запалени в 19.00 ч., от кмета на София – Йорданка Фандъкова и нейните специални гости – популярни български актьори и музиканти. Празнична заря ще освети небето.