Стоичков, ти лъжец ли си?

Мисия Пловдив

28-11-2013, 18:14

Автор:

Янко Георгиев

Всичко от Автора

Камата подписа сам присъдата си с атаката срещу Бойко

Христо Стоичков приключи като гражданин на Република България. Поне като честен гражданин. Може да е велик футболист, извънземен майстор, но честен българин повече няма как да е. Направи го с интервюто си пред Валерия Велева. “Ще разбереш Бойко Методиев Борисов как ще го подредя.....Никога не съм бил близък с Борисов, никога не съм го подкрепял”, закани се Камата.

Щеше да е хубаво, ако живеехме във времето на любимия му държавен ръководител Тодор Живков. Само, че днес сме 21-и век. И ако Стоичков не плещи как е ибрикчийствал на Борисов, интернет помни. Ето какво каза същият този Стоичков за същия този Борисов пред същата тази Велева, но преди време:

“Бойко болезнено приема всичко това, което се случи на улицата (след февруарските протести – б.р.). Естествено е. Като си подаде оставката, аз бях първият, който му се обади и му казах, че е направил най-правилната постъпка.

Защото Бойко взе България с чисти улици. Хората гласуваха за него с чисти улици. И когато видя, че има кръв на улицата, това го обиди много. Заболя го. Но имай предвид, че много от тази кръв, която я показват по улиците, не беше човешка кръв, а беше друга, хвърлена. И те си го знаят тези, които са хвърляли тази кръв... И аз да съм, и мен ще ме заболи. Хората по улиците непрекъснато се оплакват - ние сме  най-бедните, ние живеем най-мизерно, а не разбират, че ние така сами себе си обиждаме. Не е ли по-достойно да стиснем зъби, за да просперира България? Или искаме да станем бетер Гърция? Мен ме е срам да гледам непрекъснато по телевизията как се оплакваме. От три-четири дни не съм говорил с Борисов. Но не мислете, че аз имам нещо против Бойко. Играл съм мач с Бойко, играл съм с Първанов, ако един ден Росен Плевнелиев поиска да играе мач за някоя кауза, и с него ще играя. Аз приятели не предавам!”

И ако тогава Христо Стоичков се е объркал, какво да кажем за друго негово изявление пред агенция Фокус след скандала с изнудването на Росен Плевнелиев, в който бе замесен премиерът Борисов, заместникът му Цветанов, кандидат-президентът Плевнелиев, столичният кмет Фандъкова, общински съветници от ГЕРБ:

"Що за наглост и безочие е това тези, който са ми искали подкупи на мен, днес да ходят и да обвиняват някого в корупция и да му петнят името. Само че в България вече има мъжкари като мен, Плевнелиев и Борисов, които сме готови да стигнем до край! Всички, които плюят по нас с цялата си компроматна машина, са като овца без история. Примери – колкото щеш! Къде са НДСВ – няма ги. Къде са БСП – всички до един са разделени, нямат треньор, нямат отбор и няма да спечелят. Разберете, че няма да успеете по тоя начин – плюейки хората, плашейки пенсионерите и т.н. Със страх не се печели, печели се с отбор като нашия. Уважаеми провалени политици, всички вие, които се изредихте да ритате по авторитета на Росен Плевнелиев, който всяка една стотинка и всяко едно евро е изкарал с труд, а не с далавери, както бяхте свикнали вие, откажете се докато е време. Имайте достойнство, поне се извинете, направете го поне за този човек, на който му повярва Европа, на който еврокомисарите му дадоха парите, за да построи на българите магистрали и пътища, каквито вие само обещавахте. Г-н Плевнелиев, не губете кураж, както аз не го загубих. Не сте сам, много сме тези, които Ви вярваме. Правя това изявление, защото е време достойните и можещите в България да получат подкрепата на нас хората. Омръзна ми от стари муцуни и крадливи политикани. Време е страната ни да получи достойно бъдеще и честни и работещи управници", казва той, заявявайки на финала: " Аз, Христо Стоичков, заставам с името и целия си авторитет зад Росен Плевнелиев и новото бъдеще на България".

 

СТОИЧКОВ, БИ ЛИ ОБЯСНИЛ КОГА ИЗЛЪГА НАГЛО – ТОГАВА ИЛИ СЕГА!?