Фалстарт на делото за палеж на апартамент в "Лазур"

Крими

28-11-2013, 16:34

Снимка:

bta.bg

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Девойка и две момчета подпалили входа в Лазур заради конфликт

Съдът прецени, че предвид тежестта на повдигнатото срещу двамата обвинение, не може да се даде ход на делото при отсъствие на единия подсъдим

Окръжен съд – Бургас не даде днес ход на наказателното дело срещу Иван Дингилски и Веселин – Никола Карагьозов. Те са подсъдими за това, че на 18.09.2012 г. в Бургас, в съучастие и като съизвършители са запалили имущество със значителна стойност – апартамент, на стойност 66 400 лв. Пожарът е представлявал опасност за живота на собственика, неговата майка, съпруга и син. В предходно заседание по делото собственикът на имота е конституиран като граждански ищец, а синът му като частен обвинител.

В съдебната зала днес се яви подсъдимият Дингилски и представи медицинско направление, според което подсъдимият Карагьозов се нуждае от домашно лечение.

При отсъствие на единия подсъдим, представителят на Окръжна прокуратура – Бургас и двамата служебни защитници заявиха становище, че не следва да се дава ход на делото, тъй участието на подсъдимия в съдебното заседание е задължително.

Съдът прецени, че предвид тежестта на повдигнатото срещу двамата обвинение, не може да се даде ход на делото при отсъствие на единия подсъдим. Съдът обаче задължи Карагьозов да представи в срок до 03.12.2013 г. болничен лист, който да отговаря на Наредбата на Министерството на здравеопазването, регламентираща реда за неявяване пред съда при временна нетрудоспособност.

Разглеждането на делото ще продължи на 10.12.2013 г. от 9,30 ч. Съдът е насрочил за тогава разпит на възрастната жена, намирала се в апартамента по време на инцидента, и на още 5 свидетели. Трябва да бъдат изслушани също 3 вещи лица, изготвили физикохимична и комплексна съдебно-техническа експертизи.