Бивша акула вкара гол в Малта

Спорт

28-11-2013, 17:26

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Роденият в Созопол бранител играе на високо ниво в клуба си

Българският защитник Петър Кюмюрджиев вкара един от головете за Керчем Аякс, който разби с 5:1 Мдина и се класира за четвъртия кръг за Купата на Малта. Тимът на Керчем Аякс ще срещне в следващия етап Рабат Аякс, състезаващ се в Премиер-лигата на Малта.

Мдина откри резултата рано в мача, но зелено-белите от Керчем решиха всичко още до почивката с голове в 15-ата, 32-ата, 34-ата и на Кюмюрджиев в 43-ата. Бившият бранител на Черноморец, Славия, Локомотив (Пловдив) и Академик (София) се разписа директно от фаул. През второто полувреме неговите съотборници оформиха крайното 5:1.

Керчем Аякс стана единственият отбор от Гозо, който стига до четвърти кръг в турнира, което е осминафинал. Тази година традиционният коледен турнир на Гозо се проведе през ноември, а Петър Кюмюрджиев беше избран да играе в Сборната селекция на Гозо. Така за втора поредна година има българско участие в тима след това на Стойко Сакалиев през 2012-а.

Тази година в турнира Гозо отстъпи с 0:1 на Слима Уондърърс и после победи с 3:1 Хибърниънс, като роденият в Созопол бранител игра на високо ниво и в двете срещи.