ПловдивУтре: 29 ноември

Мисия Пловдив

28-11-2013, 18:39

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в града

Мащабна акция за отбелязване на 1 декември – Световния ден за борба с ХИВ/СПИН организират от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив. С подкрепата на Национален алианс за работа с доброволци ще се проведе събитието „Спортувай срещу СПИН”. В акцията ще се включат над 600 ученици заедно с доброволци от НАРД днес на Гребната база от 10.00 часа.

От 15.00 часа на площад "Стефан Стамболов” представители на Посолството на Федерална република Германия и на Община Пловдив ще открият немски коледен базар Пловдив 2013 г. 

Базарът ще работи всеки ден от 10.00 до 20.00 часа до 23 декември 2013 г. с традиционните коледни храни и напитки, декорации и подаръци, музика и настроение. 

От днес до 1 декември ще се проведе Международен форум – Изложение „Здраве, щастие и красота” в Пловдив. Над 30 лектора от България и чужбина ще споделят опит и знания насочени към здравословния начин на живот и позитивното мислене.

Традиционен благотворителен бал под мотото „Без минало няма бъдеще” организира Клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл утре от 19.00 часа. Със събраните по време на бала средства ще се изгради чешмата „Тракийски ритон” до Централни хали Пловдив.

По същото време в Заседателната зала на Общинския съвет в Пловдив ще бъде представен първият вариант на заданието за конкурса за Площад Централен в града. Инициаторът на международния конкурс - Община Пловдив, екипът на Sofia ArchitectureWeek 2013, като партньори в него, както и организаторите на заданието – архитектурната група WhATA, канят архитекти, урбанисти, граждани, заинтересовани страни, потенциални участници, медии, на отворена дискусия за обсъждане на първия вариант на зaданието.