Слаб интерес към публичното обсъждане на проекто-бюджета на Община Добрич

Мисия Добрич

28-11-2013, 20:36

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Представяне на проекто-бюджета направа зам.кметът Иван Колев

Публично обсъждане на проекто-бюджета на община Добрич се състоя за 16-и пореден път днес с представители на бизнеса, неправителствени и младежки организации, граждани.

В Голямата заседателна зала на Община Добрич дойдоха около 20 души. НА срещата с гражданите присъстваха зам.кметовете Иван Колев и Камелия Койчева. Кратко експозе направи ресорния финансов зам. кмет Иван Колев.

Направено бе предложение за построяване на детска площадка в кв. Рилските блокове. Представител на политическа партия поиска светофарна уредба на пешеходната пътека на пазара, синхронизиране на светофарите в града за зелена вълна и изграждане на алея с паметни плочи на възрожденци и велики българи в градската градина. Имаше интерес и към проектите на ОМЦ за тяхното продължаване и увеличение на средствата за младите хора. Проявен бе интерес и към изпълнението на проекта за Водния цикъл в Добрич.   Читалище „Йордан Йовков” също поиска да му се помогне за изплащане на заем във връзка предстоящия основен ремонт на сградата.

Припомняме, че Бюджетът на община Добрич за 2014 г. е на обща стойност 42 794 200 лева. От тях 24 878 800 са делегирани държавни дейности, а 17 915 700 са собствените приходи. Заложени са 697 219 лева повече обща субсидия от централния бюджет спрямо 2013 г.

 

За постъпилите предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще бъде приложен като неразделна част от проекта на общинския бюджет при внасянето му от кмета на общината за разглеждане от общинския съвет.