Да спортуваме заедно срещу СПИН!

Мисия Пловдив

29-11-2013, 06:30

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мащабна акция за отбелязването на Световния ден за борба с ХИВ на Гребния канал днес

Мащабна акция за отбелязване на 1 декември – Световния ден за борба с ХИВ/СПИН организират от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив. С подкрепата на Национален алианс за работа с доброволци ще се проведе събитието „Спортувай срещу СПИН”. В акцията ще се включат над 600 ученици заедно с доброволци от НАРД днес на Гребната база от 10.00 часа.

Предвидени са крос - обиколка на Гребния канал, състезания по теглене на въже, дълъг скок, както и атрактивно представяне на мажоретния състав на училището, ще има и много и интересни награди. Всички присъстващи ще получат червени лентички – символ на борбата срещу СПИН, изработени от възпитаниците на ПГХТТ.

Доброволци от клуб „Ела изгрей” към НАРД ще раздадат презервативи и информационни материали като част от работата на организацията по Компонент 7 „Намаляване на уязвимостта към ХИВ на младите хора в най-голям риск(15-24 г.) чрез увеличаване на обхвата на услугите и програмите, насочени към млади хора” – по програма на Министерство на здравеопазването и Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария.