С кабриолет пристига Дядо Коледа в Добрич

Мисия Добрич

29-11-2013, 10:59

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Палят елхата на 2-ри декември

На 2 декември в 17.30 часа Кметът на Добрич Детелина Николова ще запали светлините на единадесетметровото коледно дърво на Добрич. По традиция общината украсява дървото на площад „Демокрация". В понеделник символът на Коледа ще грейне с гирлянди, топки и играчки, разноцветни лампички, а на върха ще засияе светеща звезда. Малко преди това в 17.00 часа в Художествена галерия ще бъде открита изложба „Духът на Коледа" с експонати, изработени от децата в целодневните детски градини. С помощта на учители и родители, малките палавници са изработили коледни картички и сурвакници, подредени в залата "Работилничка за въображение".

Децата от ІV група на ЦДГ№27"Славейче" ще поздравят присъстващите деца и гости, с коледни песни и стихове. За всички участници в изложбата са осигурени награди. Заедно със запалването на елхата Община Добрич е подготвила коледна програма с изпълнения на актьори от Кукления театър.

Тази година Дядо Коледа ще пристигне с кабриолет. Добрият старец и неговата свита ще бъдат на площад „Демокрация" и ще зарадват над 400 малчугани от детските градини и ученици от началните класове на училищата. За всички тях Дядо Коледа ще развърже чувала с коледни лакомства, осигурени от Общината. Целият месец декември е изпъстрен с много коледни концерти и събития, които ще създадат истинска празнична атмосфера.