Заловиха Хастара при спецакция на СДВР

Крими

29-11-2013, 11:09

Снимка:

МВР

Автор:

Радослав Атанасов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хастара отнесъл "Пежо"-то на родното ФБР

Служители на СДВР задържаха известен столичен автокрадец, по прякор Хастара, съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията по линия „Престъпления свързани с МПС” е проведена на 27 ноември от служители на СДВР. А.К., на 29 г., известен с прякора Хастара - криминално проявен, регистриран за автокражби и осъждан, е задържан по обяд на адрес в кв. „Симеоново”. Акцията е реализирана в резултат на разследване на криминалистите, след като на 21 май 2012 г. при опит да бъде задържан, Хастара изблъска от пътя полицейската кола и успя да избяга с откраднат от него автомобил. Ден по-късно, на 22 май, той бе обявен за издирване, като бяха предприети оперативно-издирвателни действия за установяване на местонахождението му. В хода им криминалистите установиха адрес в кв. „Симеоново“, собственост на неговия познат П.К., на 29 г., също криминално проявен и осъждан за наркотици. Той е задържан малко по-късно на 27 ноември в района на кв. „Абдовица“.
След задържането на двамата е извършено претърсване на двата адреса. Там са намерени множество електронни устройства за преодоляване на защитите и запалване на автомобили, за заглушаване на радиосигнали, радиостанции, преносими компютри, мобилни телефони и сим карти. Иззети са инструменти за взломяване на автомобилни заключалки - тип тирбушони за изваждане на патронници, дистанционни за гаражни клетки и гаражи с ключове към тях, ключове за леки автомобили, демонтирани охранителни камери. В хода на допълнително проведени издирвателни действия столичните полицаи установиха местонахожденията на гаражи, в които били прибрани крадени луксозни автомобили.
Хастара е приведен в Софийския централен затвор за изтърпяване на 7- годишна присъда лишаване от свобода. Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура. Работата по случая продължава.