Доц. д-р Марин Добрев за художниците на Казанлък

Животът

29-11-2013, 11:26

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Луксозно, двуезично издание за художниците на Казанлък представи доц. д-р Марин Добрев, автор на книгата „Художниците на Казанлък“.

67 са художниците, които присъстват в това уникално издание, богато илюстрирано с техни творби. Няколко поколения майстори на четката е събрал авторът - изкуствоведът Марин Добрев, който е родом от Казанлък.
Изследователската работа на доц. Добрев върху биографията и творчеството на казанлъшките художници му е отнело години, но резултатът е повече от удивителен – освен биографични данни, в изданието  пресъздава и епохата, в които са творили художниците.Марин Добрев благодари на всички, които са се отзовали за реализирането на тази идея като Община Казанлък, Ротари клуб-Казанлък, Художествена галерия –Казанлък, Общинска библиотека „Искра“, Исторически музей „Искра“, Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, Литературно-художествен музей „Чудомир. Той специално благодари на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която още като заместник-областен управител на Стара Загора е подкрепила неговата идея за книга „Художниците на Казанлък“, както и на фотографа Цветан Четъшки за професионалната работа.