Мъри: Ситуацията е перфектна и неприятна!

Спорт

29-11-2013, 14:33

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Знам, че ще е трудно на феновете ни, но по-важното е да имаме добър стадион, заяви треньорът на Ботев

Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов коментира по интересен начин ситуацията с предстоящото преместване на тима в Коматево.

Ето какво каза Мъри на днешната си пресконференция:

Ситуацията е перфектна и неприятна. Перфектна – защото собственикът по най-бързия начин ще построи стадиона. Неприятна – защото ще играем само пред част от привържениците ни. От наша гледна точка по-важното е базата и стадионът ни да са готови, винаги съм държал на тази теза. Знам, че ще бъде затруднение и за нашите фенове, но това е положението.

Колкото до мача със Славия, мисля, че футболистите, които са здрави и добре, направиха нормална подготовка. Това е може би последната дълга седмица за годината. За нас е важното да излезем и от първата минута да потърсим да играем добър футбол и да спечелим мача - това ни е целта. Естествено знам, че в последно време отборът на Славия записа доста добри игри.

Аз лично се надявам като психика и като мислене, играчите да са готови. Тежката програма – както е за нас, така е и за другите отбори. Доста време вече държим този ритъм. Имаше периоди, в които давахме почивка на играчите, за да са свежи точно за тези решителни мачове.

Мариян Огнянов най-вероятно ще попадне в групата. Затова тази седмица изиграхме две контролни срещи.