Въоръжен обир във фармацевтичен склад на "Либра"

Въоръжен грабеж е бил извършен в обект на фармацевтична фирма в района на „Околовръстното" и „Симеоновско шосе"

По непотвърдена информация до момента обирът е бил в сграда на „Либра" ЕАД. Фирмата е дистрибутор на лекарства.

Около 17.30 часа в дежурната част на полицията бил получен сигнал, че в офисна сграда на бул. „Симеоновско шосе“ се извършва грабеж. Минути по-късно на посочения адрес пристигнали екипи на СДВР. Докато полицаите пристигнат извършителите успели да избягат с автомобил в неизвестна посока, съобщава агенция "Фокус".
Заедно със собствениците на фирмата се уточнява дали и какво е откраднато от складовото помещение. Полицията работи за издирването и задържането на извършителите. Действията по разследването продължават. При инцидента няма пострадали.

По информация на "Хоризонт" от източници в полицията нападателите са били петима души, като само един от тях е носил автомат. Около 17.30 часа петимата мъже влизат в офиса на фармацевтична фирма, която се намира на бул. „Симеоновско шосе”, където той се пресича с Околовръстния път. Мъжете влизат вътре и след заповед карат всички служители на фармацевтичната фирма, които към този момент са в офиса, да легнат на земята. Нападателите са обрали само оборотните пари в офиса на фармацевтичната фирма. Нито една от касите, които се намират в офиса, не е била разбита. Петимата нападатели са успели да напъхат оборотните пари, които са ограбили в два големи черни чувала, след което са избягали с черен джип. Тъй като първият сигнал, който е получен в полицията, е бил, че нападателите все още са в офиса на фармацевтичната фирма, към мястото са били изпратени тежко въоръжени полицаи. При пристигането на полицията обаче се е оказало, че петимата нападатели вече не са в района.