Ето кои са най-важните проекти в Пловдив догодина

Мисия Пловдив

30-11-2013, 00:16

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Продължава преасфалтирането на пътища, Пловдив ще има и зоологическа градина

Един от най-важните приоритетни проекти за Пловдив е завършването на пътен възел „Скобелева майка“. Това обяви кметът Иван Тотев по време на публичното обсъждане на проектобюджета за догодина.

По думите на градоначалника, предвижда се и преасфалтиране на Цариградско шосе. Проектът ще струва 4 милиона лева, като половината от тях ще бъдат отделени сега, а другата половина – следващата година. Предстои и премахване на паважа по булевард „Македония“ в район „Южен“, като за това са планирани 1,5 милиона лева. Кметът Тотев изтъкна като особено важно завършването на друга отсечка от улица в същия район - „Димитър Талев“ от булевард „Александър Стамболийски“ до разклона за квартал „Беломорски“. Ремонтът ще струва 150 хиляди лева. В началото на изминалата седмица бе обновен участък от кръстовището до табелата на града, като изцяло бе преасфалтиран пътя, беше подменен водопровода и осветлението. Предвижда се и решаване на дългогодишния по думите на кмета проблем при кръстовището на Водната палата. Там се планира на два етапа да се изгради подземно съоражение и кръгово кръстовище, като това ще струва 900 хиляди лева. От общината ще продължат и подмяната на тротоари в центъра на града, както и в останалите райони. За целта са предвидени 3 милиона лева, а полагането на нови плочки и облагородяването в района на баня „Старинна“ вече започна.

От община Пловдив предвиждат и да бъде построена нова зоологическа градина. Тя ще струва 3 милиона лева, които ще бъдат разпределени между 2014 и 2015, тъй като проектът е за 24 месеца. Ще продължи и втория етап от рекунструкцията на Римския стадион, в Бюджет 2014 са предвидени пари и за обновяването на Одеона. Кметът бе категоричен, че капиталовата програма за догодина остава отворена за предложения от всички граждани.