Намалете разходите за отопление с Bosch

Животът

30-11-2013, 10:16

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Вижте основните правила и съвети за икономично отопление

Настъпващата зима и ниските температури отново извикаха на дневен ред темата за текущите разходи за отопление. Икономията не бива да е за сметка на домашния уют и поради това Bosch Термотехника представя някои основни правила за икономия на енергия.

Защо да работи отоплението, когато не сте си вкъщи?

Посредством съвременните терморегулатори можете да настроите отоплението в дома според Вашият дневен режим. При намаление на температурата през нощта и допълнително превключване на икономичен режим през деня, докато сте на работа, ще спестите много енергия.

Всеки градус намаление на зададената температура пести разходи!

Оптималната стайна температура е около 21° C, а през нощта е добре да бъде поне 5° по-ниска. Намаляването на всеки градус пести до шест процента разходи за отопление.

Препоръчителни стайни температури за банята са 22 °C, за хола - 21 °C и в спалнята 16-17 °C.

Никога не закривайте отоплителните тела със завеси или мебели

Отоплителните тела трябва свободно да могат да отдадат топлината си на въздуха в помещението, за това никога не бива да закачате пред тях завеси или да поставяте мебели. Когато отоплителното тяло е в ниша е най-добре да направите изолация към стената.

Защитете тръбите от топлинни загуби!

Ако вече не са изолирани, се погрижете да няма топлинни загуби от тръбите в котелното помещение и стълбищното пространство.

Задръжте топлината в дома си!

Заслужава си да пускате през нощта и по време на отсъствие от дома външните ролетни щори, за да не губите топлината през прозорците.

Съвременните отоплителни системи пестят до 40% енергия!

Най-големи икономии се постигат с ефективен отоплителен уред, за това е добре уреди отпреди десет и повече години да се подменят с нови.
Така например съвременните отоплителни системи на газ изразходват около 40 % по-малко енергия от старите. Поради тази причина инвестицията за нов котел се изплаща много бързо. Погледнато в тази светлина, по-високата цена на кондензните уреди става относителна, тъй като с изключителната си ефективност те имат по-ниски експлоатационни разходи.

Кондензните газови уреди са изключително икономични

При сравнение между кондензните уреди, котлите Bosch показват отлични качества. Те имат по-висок коефициент на ефективност от стандартните уреди, защото технологията, по която те работят, използва освен калоричността на горивото също и топлината на отработените газове за загряване. От това резултира коефициент на ефективност до 110%.

Автоматично регулиране на температурата

Нека газовият котел работи за Вас: съвременната отоплителна инсталация включва терморегулатор, чрез който например от хола можете да настроите желаната температура. Посредством термодатчик котелът разбира, дали температурата в помещението се различава от зададената и преминава в съответния режим на работа до изравняването й.

Bosch Термотехникa е водещ европейски производител на икономични и екологични системи за отопление и топла вода. През финансовата 2012 г. 13 700 служители на Bosch Термотехника генерират оборот в размер на 3,1 млрд. евро, от които 66% – извън Германия. Bosch Термотехника включва силни регионални и световни марки и богата продуктова гама, която се произвежда в Европа, Америка и Азия.

Повече информация можете да намерите на www.bosch-climate.bg и www.bosch-thermotechnology.com

 

Групата Бош е водещ световен доставчик на технологии и услуги. През 2012 г. нейните около 306 000 служители реализират продажби в размер на 52,5 млрд. евро. От началото на 2013 г. дейността й е организирана в четири направления: „Автомобилни технологии”, „Индустриална техника”, „Потребителски стоки” и „Енергийна и сградна техника”. Бош Групата включва Robert Bosch GmbH и неговите над 360 дъщерни и регионални дружества в повече от 50 страни. Заедно с търговските и сервизни партньори Бош има представители в около 150 страни. Тази развойна, производствена и търговска мрежа, която се простира в целия свят, е основата за един постоянен растеж. През 2012 г. Бош инвестира 4,8 млрд. евро в изследвания и разработки и регистрира над 4 800 патента. Бош Групата предлага на своите клиенти „техника за живота” – всички продукти и услуги с марка Bosch повишават качеството на живот, като предоставят решения, които са едновременно иновативни и ефективни.

Допълнителна информация можете да намерите на www.bosch.com