Лиляна Павлова: Сметките за януари и февруари ще гръмнат правителството

Мисия Добрич

30-11-2013, 18:02

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Първата по рода си политическа академия се провежда в Добрич

Над 100 младежи на ГЕРБ от Добрич, Силистра, Варна, Русе, Шумен, Търговище, Разград и Бургас се включиха в първата по рода си политическа академия за Североизточна България организирана от МГЕРБ, пише ИА Добруджа.

 

Много въпроси, жив интерес към бъдещето на партията и реализацията си като специалисти поставиха младите хора. Можем заедно да променим икономиката в регионите, затова са ни необходими хъс и желание обърна се към тях Лиляна Павлова бивш министър на Регионалното развитие сега депутат от ПП"ГЕРБ". За радио Добруджа Павлова, очерта евентуалната картина на предизборна България в която дори жанвиденовото правителство може да ни се види цвете. „Сметките за ток от януари и февруари, ще гръмнат правителството.Шоково ще избухне всичко.Ще настъпи хиперинфлация, ще падне валутният борд и може да се стигне до избори „ прогнозира Павлова. Бившият министър на Бойко Борисов поздрави младежите от лидера и изтъкна, като причина за отсъствието му здравословен проблем.

Левите партии не са ни толкова голям проблем въпреки популизма който ги владее, каза социологът Цветомир Паунов. По – голям проблем са националистическите партии, които водят опасна политика, характерна и за европейската общност.Той посочи ГЕРБ като единствена алтернатива на това управление и успокои младежите, че няма драма в това да са в опозиция.На въпрос за евентуална коалиция за изборите Паунов отговори, че докато самите десни не осъзнаят, че са по силни заедно, проблемът остава.

Най- сериозно бе поставен въпроса за кадровите смени на представители на Герб от сега управляващите. Младежите поискаха механизми за защита и посочиха конкретни примери за политически уволнения и назначения. „Това не е истинска политика, да дойде някой на власт и да уволнява", така кметът на Добрич започна отговора си на въпроса за къдруването. Тя посочи примера на общината която управлява където от 1 декември ще постъпят 20 души, млади специалисти по програмата „Старт в кариерата" без да са се интерисували от администрацията ,кой от коя партия е.В дискусията участваха добричките депутати Румен Иванов и Желязко Желязков.

Утре работата на политическата академия продължава.