Акулите изплуваха в по-високи води

Спорт

30-11-2013, 18:34

Снимка:

Пресслужба Черноморец

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Новото попълнение Баламанджи дебютира с гол на Лазур

Домакините имаха повече футболни аргументи и заслужено взеха трите точки, които ги изведоха на 11-то място в класирането. Акулите започнаха по-надъхано мача, но в действията им имаше доста брак. В титулярния състав Черноморец започна с Дашев на вратата и Баламанджи, който бе картотекиран в отбора през миналата седмица. Именно той създаде първата по-сериозна опасност пред вратата на гостите от Гоце Делчев, но топката бе избита в корнер. Малко по-късно отново нападателят опита удар към вратата, но Абдиков спаси. Последваха изстрели на Павлов и Чико, които обаче не затрудниха особено вратаря на Пирин. В самия край на полувремето, когато се играеше добавеното време Павлов успя да разпечата вратата на гостите, след като изпревари Абдиков за 1:0.

Второто полувреме отново започна с териториален превес за Черноморец, който бе по-дейният отбор и втория гол не закъсня. Течеше 53-та минута, когато Венко Филипов центрира от фаул в наказателното поле, където най-съобразителен бе Яни Пехливанов, който успя за втори път да прокара топката зад голлинията на гостите от Гоце Делчев.

След гола домакините заиграха още по-добре и започнаха да редуват атаки към вратата на гостите. При една от тях Баламанджи изскочи срещу  Абдиков и технично го преодоля за 3:0. След третия гол гостите съвсем свалиха гарда и бе само въпрос на време да падне нов гол. Негов автор стана капитанът Ванчо Траянов в 78-та минута. В самия край на двубоя един от най-добрите на терена Амари сложи точка в монолога на Черноморец за крайното 5:0.

Въпреки, че отборът на Пирин не бе сериозно препятствие в този мач Черноморец напомни за някои добри страни на отбора, с техничната си и комбинативна игра и изразителна победа. Ако акулите продължат да играят по същия начин и срещу по-силните съперници в групата, то отборът със сигурност има шансове да запази мястото си при майсторите. Стига само и да се намери решение на финансовите проблеми, които притискат тима и карат ръководството да продава най-добрите си играчи за да оцелее.

Черноморец; Дашев, Траян Траянов, Маркиньо /67-ма Гамаков/, Амари, Ванчо Траянов, Пехливанов, Чико, Павлов, Балтанов /80-та Дрянов/, Филипов, Баламанджи /76-та Манзоро/.

Пирин: Абдиков, Пиргов, Гуцев, Фиданин, Башов /61-ва Хазуров/, Лазаров, Марчев, Газиев, Киров, Стоянов, Близнаков / 76-та Петров/.

1:0 Павлов 45-та, 2:0 Пехливанов 53-та, 3:0 Баламанджи 74-та, 4:0 В.Траянов, 5:0 Амари 90 + 1

Съдия: Станислав Тодоров, Шумен