Превеждат 100 000 лв. за волейболните клубове

Спорт

30-11-2013, 22:28

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Първите 100 000 лева ще бъдат разпределени поравно между 12-те участника

 Националната волейболна лига ще преведе първите 100 000 лева на участниците в Суперлигата, пише "24 часа". Новото ръководство в лицето на Румен Янчев и Валентин Михов обеща да подсигурим минимум 250 000 за първата година.

 

Наскоро стана ясно, че "Бачково" ще бъде генерален спонсор на мъжкото първенство. Председателят на НВЛ Янчев разкри, че другите партньори са "Зора", TBI Bank и управляваната от него компания "Булстрад".

  Първите 100 000 лева ще бъдат разпределени поравно между 12-те участника в Суперлигата. Вторият етап от финансирането ще бъде на база спечелените точки. От значение за приходите от наградния фонд ще бъде и телевизионното излъчване.

Основната цел пред новото ръководство на НВЛ и федерацията е Суперлигата да се превърне в спортен продукт с висока стойност.

 Междувременно стана ясно, че ЦСКА ще организира благотворителен търг и коктейл на 5 декември. Първо във Военния клуб ще бъдат представени партньорите на клуба в картата за отстъпки "100 сърца за ЦСКА". След това ще се проведе търг с вещи и реликви на прочути български спортисти като Димитър Бербатов, Стефка Костадинова и Кубрат Пулев. Участват и доста волейболни легенди.

 Очаква се на събитието в Централния военен клуб да присъстват над 200 гости. Средствата от търга ще отидат за ремонт на залите и за подпомагане на школата.