Продават сувенирите на "Морски знаци" на Св. Анастасия

Животът

01-12-2013, 06:10

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж Коледните ръчно изработени великолепия на "Морски знаци"

За направата на подаръците се използват се само естествени материали

Уникалните ръчно изработени сувенири на общинското предпиятие "Морски знаци" ще се предлагат на о. Света Анастасия от следващото лято. "Идеята е да се продават изцяло наши артикули", заяви управителят Ваня Петрова.

За направата на подаръците се използват се само естествени материали, а любовта, която влагат в изработката на всеки сувенир, го зареждат с много положителна енергия - убедени са майсторите. Преди дни в центъра бе открита и Коледна къщичка, където са изложени тематични артикули. Въпреки дъждовното време минути след откриването първите клиенти не спестиха похвалите си, предаде БНТ.

Идеята е на колектива на предприятието-хора с увреждания, но притежаващи художествен талант и вяра, че красотата помага в трудни моменти.
"От една година съм тук, колектива е много хубав. Имаме самотни майки, майки с малко повечко деца и повечето сме инвалиди", споделя шивачката Катерина Дякова.
Над 40 различни предмети и сувенири на коледна тематика са подготвени от трудолюбивите майстори. Къщичката ще е отворена до края на декември.