Шампионката Сара Мей показа майсторство на ледена пързалка в Бургас

Бургас Лайф

01-12-2013, 15:13

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Домакин е лайфстайл център СТРАНД

Националната шампионка на България по фигурно пързаляне за двойки Сара Мей Кауърд откри зимата с удивително шоу на новата ледена пързалка в Бургас.

Тя се намира в единствения у нас лайфстайл център на открито СТРАНД и обещава много забавления през студените месеци.

"Леденото развлечение ще допринесе към празничния коледен дух в града", убедени са от търговския център.

Спорт, изкуство, развлечение - всеки може сам да прецени какво е карането на кънки на лед за него. Тайната е в това, че не се изисква много, за да му се насладиш - чифт кънки и добро настроение.

Ако все пак има такива, които се плашат от студа, те винаги могат да гледат отстрани с чаша топло греяно вино или чай, преди да съберат смелост за истинското сгряване. 

Цените са повече от атрактивни - за деца до 12 г. - 3 лв, за възрастни - 5 лв. За тези, които нямат кънки, се предлагат  кънки под наем на цена от 3 лева. Всяко дете, навършило 4 години може да се пързаля, но деца от 4 до 7 години трябва да се придружават на леда от възрастен. От СТРАНД препоръчват децата от 7 до 12 години също да бъдат с придружител.

Ледената пързалка ще работи до 30 януари догодина всеки ден от 17 до 21 часа, а през уикендите и празничните дни от 10 до 21 часа.

Английската фигуристка Сара Мей Кауърд, която се състезава за България и е национален шампион, откри пързалката вчера със своето прекрасно Ледено шоу.

"Това, че има ледена пързалка тук е чудесна възможност хората да опитат този спорт. За да се чувствате в безопасност, се пързаляйте в една и съща посока с останалите, нека кънките ви са сигурни и носете ръкавици! Облечете се топло, вземете приятелите си и се забавлявайте!", посъветва шампионката.