Облачно с валежи от дъжд

През следващото денонощие времето ще е облачно с валежи от дъжд, слаби в Северна и по-значителни в Южна България

Ще духа слаб до умерен вятър от запад и северозапад, който привечер ще се ориентира от север-североизток и в източните райони ще се усили.

Към края на деня от север валежите ще започнат да спират, облачността да се разкъсва и намалява, най-късно в Югоизточна България.

Минимални температури между минус 1° и 4°, максимални - между 3° и 8°, в югозападните райони до 10°.

Ще бъде облачно с валежи от дъжд, по-значителни по Южното Черноморие. Преди обяд със слаб до умерен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от север и ще се усили. Максималните температури ще са от 5° в северните до 7° в южните райони. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно. Ще вали дъжд, а над 1800 метра - сняг. Към края на деня валежите ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва, най-късно в Родопите и Странджа. Преди обяд вятърът ще е до умерен от запад-югозапад, а след обяд ще се ориентира от север и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН, съобщава агенция „Фокус“.

Във вторник облачността ще намалее, над по-голямата част от страната до предимно слънчево. В източните райони ще продължи да духа умерен вятър от север-североизток. В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне. В четвъртък температурите ще се повишат слабо и в сутрешните часове на места в низините ще се образува мъгла.