"Берое“ отстъпи на „Лудогорец“ с 0:1

Спорт

01-12-2013, 20:01

Снимка:

beroe.bg

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Върджил Мисиджан вкара попадението за „Лудогорец“ в 23-ата минута на мача. Беройци имаха куп голови положения, но не успяха да реализират.

Преди мача „Професионален футболен клуб Берое– Стара Загора“ ЕАД се включи в национална анти-СПИН кампания 2013-2014, „Животът е безценен“. Между 13 и 16 часа на площад „Берое“ се проведе информационна кампания сред посещаващите футболната среща млади хора, с участници доброволци от СНЦ „Свят без граници“, СНЦ „Самаряни“, СНЦ „Самаряни“ – Клуб „Зараза“, Младежки общински съвет, Български младежки червен кръст и със съдействието на „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД. Преди започването на футболния мач на площада пред стадиона се раздаваха тематични информационни материали, презервативи и червени лентички на младите хора. На пистата на стадиона пред „тунелите“ общински мажоретен състав изпълни тематична танцова композиция. На светлинното табло на стадиона периодично биваха излъчвани посланията на кампанията.
„Берое“ започна много силно в мача и в първите десетина минути наложи сериозен натиск на водача в класирането.
Във втората минута Георги Андонов пробва удар в коридор в наказателното поле, но защитата на „Лудогорец“ изби. Гостите обаче не успяха да изнесат, Георги Андонов пресече един пас и подаде в дясно за Венцислав Христов, който напредна и пусна пас успоредно на гол линията към Елио Мартинс, който обаче се подхлъзна на границата на малкото наказателно поле и не успя да засече.
В 23-ата минута „Лудогорец“ поведе в резултата. Жуниор Кайсара напредна от дясно, справи се с Веселин Пенев и центрира успоредно на гол линията, където защитниците не успяха да избият топката, тя стигна до Върджил Мисиджан, който бе изпуснат от Здравко Илиев и тъмнокожият футболист от близка дистанция прати кълбото в рамката за 0:1.
В 89-ата минута Веселин Пенев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, но защитата на „Лудогорец“ успя да избие.
В четвъртата минута на добавеното време „Лудогорец“ получи правото да изпълни пряк свободен удар на ъгъла на наказателното поле в ляво по атаката на гостите. Иван Стоянов стреля, но над вратата.

Следващият мач на „Берое“ е идната сряда, 4 декември, от 14:00 часа в Сливен на ст.„Хаджи Димитър“ срещу „Нефтохимик“. В този мач Берое ще е без двойката си централни защитници Иво Иванов и Борислав Стойчев, тъй като те получиха пети жълт картони в първенството в днешния двубой. Заради същото от състава отпада и Елио Мартинс. След наказание на разположение на треньорите отново ще е Пламен Крумов./beroe.bg