Работа в Германия за студенти от Тракийски университет

Мисия

02-12-2013, 09:00

Снимка:

Тракийски университет Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Работа за жени в Испания

Разясняват възможностите за работа в чужбина

Изисква се много добро владеене на немски език

Студентите от Тракийския университет имат възможност да работят в Германия.

Условия за това са да на възраст от 18 до 35 години, да са редовни студенти; да не са последен курс на семестриално обучение; да имат добри до много добри познания по немски език /най- малко 3 години занимания по немски/ и да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия.

Необходими документи за кандидатстване са молба в свободен текст на български език. В същата трябва да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция /задължително се посочват точните начална и крайна дата/, както и че притежават необходимите средства за финансиране заминаването си за Германия. Необходимо е уверение от висшето училище, че лицето е редовен студент и не е последен курс на обучение.

До 03.01.2014 г. се приемат документи на кандидати. До 10.01.2014 г. ща се извърши проверката на познанията по немски език, като кандидатите се класират според  степента на владеене на езика. Ще се оценят както разговорните умения, така и писменото владеене на немски език.

Да се има предвид, че приетите документи на студентите от клоновете и филиалите на висшите учебни заведения следва да се препратят на Дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора. Не се одобряват кандидати, чиито разговорни умения са незадоволителни.

След успешно полагане на изпита по немски език ще получите допълнителни указания за необходимите документи на одобрените кандидати.