Бургаските хандбалисти надвиха "Добруджа" в лидерския сблъсък

Спорт

02-12-2013, 06:11

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

След 11 г. прекъсване "Фрегата" завърши полусезона на върха в А републиканска група

Бургаският хандбален клуб „Фрегата” победи шампиона на България - „Добруджа” Добрич във  финалния мач от първия полусезон в първенството за мъже.

Бургазлии триумфираха с 29:23 точки и вдигнаха публиката в спортна зала „Младост” на крака. С днешния мач ХК „Фрегата” завоюва лидерското място в „А” Републиканска хандбална група (РХГ) и връща  Бургас на върха в този спорт при мъжете след 11 години прекъсване.

„Мачът беше  труден. Мисля, че публиката видя с какъв заряд играят нашите състезатели и колко бяха мобилизирани за срещата с отбора на „Добруджа”, които също показаха добра игра. Опитахме се да  противодействаме на отсрещния тим с няколко типа защита и успяхме да ги пречупим в 25-тата минута от играта със защита във формация 5:1. Това беше печеливш ход. Вътрешно бях убеден, че момчетата от „Фрегата” ще дадат всичко от себе си”, каза треньорът на „Фрегата” Никола Добрев. 

Домакините получиха  силна подкрепа от публиката, която през цялото време скандираше „Искаме победата” и избухваше в овации при всеки гол в противниковата врата или спасяване на железния вратар на „Фрегата” – Пламен Иванов. В отбора на „Фрегата”  участваха и трима състезатели от юношеската формация.

„Радвам се, че много  бургазлии дойдоха в спортна  зала „Младост” и подкрепиха отбора, затова им благодаря. Мисля, че „Фрегата” ги зарадва с победата”, каза Румен Христов, основен спонсор  на мъжката и двете детски формации на ХК „Фрегата”. Христов  изгледа срещата от трибуните в залата.

След днешния мач предстои пауза от първенството, а после  кръг от Купата на България по хандбал за мъже, където „Фрегата” също участва.  Треньорът Никола Добрев сподели, че  се надява  отборът  да продължи с добрите резултати, за да може  Българската федерация по хандбал да отреди финалът за Купа България  да се играе в спортна зала „Младост”.

Днес бургаските сътезатели бяха подкрепени и от Веселина Деведжиева - началник на отдел „Спорт” в Община Бургас и от Калчо Белов, който е  член на Комисията по спорт към Общинския съвет.