Виж къде ще раздават храна в Пловдив

Мисия Пловдив

02-12-2013, 09:30

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Списък с пунктовете в града и областта

От днес Българският Червен кръст започва раздаването на хранителни продукти от втория транш на програмата "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС", което ще продължи до 15 януари. В 23 пункта на БЧК Пловдив ще бъдат предоставени хранителни продукти на 30 289 социално слаби граждани, включени в програмата. Виж къде са местата ТУК.

Всеки от тях ще получи срещу подпис и документ за самоличност по над 20 кг. от 9 асортименти: ориз – 2 кг; захар – 5 кг; олио – 5 л; зрял фасул – 1 кг; леща – 2 кг; пчелен мед – 2,5 кг; конфитюр – 1 кг; вафли – 0,900 кг и картофено пюре – 1 кг.

Право на храна имат хората, получили помощи за отопление през последния отоплителен сезон; тези, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност, на които е отказана помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон; майките (осиновителки), получавали през 2012 г. месечни помощи за дете до една година по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД); хората, получили през изминалата година месечна добавка за дете с увреждания по реда на чл. 8д от ЗСПД.

От програма "Благотворителност" могат да се възползват и семействата, които през изминалата година са взели еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, по чл. 10 а от Закона за семейни помощи за деца; лицата, които се грижат за хора с увреждания и са участвали в дейността „Личен асистент” на Националната програма „Асистенти на хора с увреждания”; получилите еднократна помощ, съгласно чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане през 2012 г.

Новата категория правоимащи тази година са ветераните от войните, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност.