Стотици детски усмивки озариха зала „Младост”

Спорт

02-12-2013, 09:39

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осем отбора спорят за „Купа Бъдеще”

Всички малки футболисти получиха индивидуални поименни грамоти за участието си в турнира

При голяма масовост и зрителски интерес в спортна зала „Младост” се проведе първият детски футболен турнир за Купа „Бъдеще”. В него участваха 8 футболни тима от Бургас и региона, които предизвикаха горещи емоции по трибуните.

След много оспорвани и непредвидими двубои, белязани от спортсменската игра на всички отбори, първото място зае отбор „Звездичка”, който на финала се наложи над „Черноморец” с 3:1. Мачът между свата отбора премина много оспорвано, като победата бе извоювана едва в края на игровото време. Преди това мачът бе много равностоен, като и двата тима имаха своите шансове за гол. В мачът за 3-то място отборът на Несебър победи Нвфтохимик с 3:1 и заслужено се окичи с бронза.

Много приятно впечатление с изявите си направиха други два тима – тези на ФА „Бургас спорт” и ФК „Бъдеще” за когото това е първо участие на такъв голям футболен форум. Двата отбора разделиха петото място, а след тях се наредиха тимовете на Мастер и Айтос.

Организаторите на турнира раздадоха много индивидуални и отборни награди. Призът за най-добър защитник спечели Петър Господинов от Несебър, за най-техничен състезател бе определен Алекс Йорданов от отбор „Бъдеще”, най-добър нападател стана капитанът на победителите от „Звездичка”, призът за индивидуално спортсменство  отиде при Йоана Станкова от „Звездичка”, която бе единствената дама в отборите – участници. За най-добър вратар бе отличен Мирослав Лилов от отбор „Бъдеще”.

Освен Купите и медалите, всички малки футболисти получиха индивидуални грамоти за участието си в турнира, а отборите футболни топки. В самото начало на турнира домакините – организатори от ФК „Бъдеще” изпратиха в публиката 11 футболни топки – подарък за зрителите.

В две от паузите между срещите, многобройната публика в спортна зала Младост видя изпълненията на шампионката на България по спортни бални танци Татяна Ефимкина и нейния нов партньор Антон Кандауров, които отправиха специален поздрав към участниците и пожелаха успех на турнира.