Купа и спортна площадка за Бургас от „Звездичка”

Спорт

02-12-2013, 10:05

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румънски гранд прожектира филм за ФК "Звездичка"

Текат довършителните строителни работи по изграждането

Пореден невероятен жест от ДФК „Звездичка” е на път да стане факт. Той е предназначен за най- малките спортисти на Бургас. Текат довършителните строителни работи по изграждането на седма спортна площадка за нуждите на детските градини в града и техните малчугани.

Напук на тежката икономическа реалност у нас, бургаската футболна школа и нейния председател Петър Алексиев реализират мечтите на подрастващото поколение стъпка по стъпка, ден след ден, месец след месец. Учебно заведение „Здравец” съвсем скоро ще се сдобие с чисто ново игрище. Любопитна случка се случи в градината малко след изливането на бетона. Нетърпеливата 4 годишната Яна побърза да сефтоса все още недовършеното игрище и остави дири на десетки места.

Малко след като направи „белята”, тя хукна към своята майка, която пък съжали, че се отваря двойна работа на работниците на обекта. Между 4 и 6 хиляди лева е стойността на всяка площадка и похвалното, че парите не излизат от джоба на данъкоплатците, а от определени бизнесмени, които протягат ръка на детския клуб- люпилня на футболна дарования. В едно популярно радио предаване, мотото е „Повече българчета за България”, а в „Звездичка” се изповядва максимата „Повече футболни звездички за майка България”.

„Все още не съм станал родител, но децата които тренират при нас, ги имам за свои. Раздавам се за тях защото съм убеден, че си струва. Не е обидно да молиш да ти помогнат защото усилията си струват. Спортно- материалната база е много важна и те са допълнителен стимул за малките да развиват и обогатяват качествата си. Общината така или иначе е планувала навярно в тези градини да се построят площадки, изпреварихме я с надеждата, че спестените общински пари ще отидат пак в обществена полза” каза Петър Алексиев. Той е сред фаворитите за „Бург на годината за 2013” и е обединяващ образ за успехите на ДФК „Звездичка”- школата която показа как се развива масов спорт. http://bit.ly/Burg2013-Petar В края на годината е налице жътва от завоевания.

Набор 2005 на тима, извоюва ценен трофей в градски турнир, организиран от клубовете в морския град. С победа срещу „Бургас спорт”.”Несебър” и”Черноморец”, водената от Алексиев селекция триумфира с първото място в спортна зала „Младост”. Сърцата и тактическа зряла игра е била рецептата за победите. През август, същите тези второкласници гръмнаха шампанското в силен международен турнир в Слънчев бряг, като на финала се наложиха убедително срещу „ЦСКА”. Предимството на децата е, че са заедно още от детските градини при своите треньори от клуба. Това пък автоматично подсказва, че програмата за подготовка е правилна. „Звездичка” иначе е известна с организирането на детската шампионска лига в Бургаска област за порасналите бебета от градините. Над 800 малчугани от 25 градини взеха участие в тазгодишната никулденска надпревара- всички те тренират усърдно във физкултурните салони през студените месеци и на открито през топлите месеци. Изиграха се шест предварителни кръга като победителите в тях извоюваха място на финалите в петък на Никулден. Зрителите ще се уверят отново, че ранната футболна възраст не е недостатък, а коз да си футболна звездичка навръх на празника на родния си град.