FULL MAX се завръща в Пловдив! Старата банда ръжда не хваща

Пловдив Лайф

02-12-2013, 16:19

Снимка:

Facebook

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

White Bar събира рок групата тази сряда, ще свирят яки парчета

Пловдивската рок банда FULL MAX се завръща ударно на родна сцена тази сряда, 4 декември.

White Bar събира бандата след 5-годишно отсъствие на филибелийска земя за поредица от пиано вечери. Всяка сряда барът посреща любителите на качествена жива музика в изпълнение на велики рок музиканти.

В най-актуалния клуб под тепетата ветераните от FULL MAX ще изпълнят едни от незабравимите рок парчета на миналия век. Бандата излиза в пълен състав:  Митко Гюров, Сребрин, Ицо + новите попълнения Пламен и Ицарката, които ще посрещнат гостите на клуба със свежи идеи и безупречен професионализъм.

Малко преди групата отново да завладее пловдивските рок сърца, се срещаме с бас китариста. Къде беше FULL MAX, кои са новите лица в състава, както и музикалните амбиции в бъдеще, разказва Ицо специално за Plovdivutre.bg.

За бандата

FULL MAX е създадена през далечната 1991 година. С времето претърпява промени в състава и репертоара си. Не всички в бандата са музиканти по образование, те са такива по душа.

„Последните пет години използвахме да си починем един от друг. Преди това доста време свирихме почти всяка седмица. Изморихме се, бяхме зациклили малко и всеки се отдаде на работа с други музикални проекти. Но ето, че дойде момент отново да се съберем.”, споделя бас китаристът.

За новите проекти и  музиканти

Новите две попълнения в групата – пиано и вокал – Пламен и Ицарката дойдоха покрай един нов проект на бандата „Pink Floyd”. Той е замразен за момента, но през пролетта очакваме да стартира официално. Тази част, която може да се изпълнява от пет човека, влиза в репертоара ни на предстоящи участия.

Идеята на новия ни проект е да стартира с концерти в най-големите градове в България, като започнем от Пловдив. Античният театър е перфектното място за осъществяване на идеята ни. Самото място предразполага към такъв тип музика и мисля, че ще е едно незабравимо изживяване за любителите на Pink Floyd, сигурен е Ицо.

За рок музиката у нас

В Пловдив останаха само две заведения, в които се предлага музика от този вид. Хората като че ли отвикнаха да слушат рок музика или може би не ходят вече по рок клубове. Всичко опира до удобно за човека място или по-скоро до финанси. Сериозните любители на тази музика често се сблъскват и с друг проблем – предлагането на не толкова качествени рок ритми в заведенията. Младите групи все още не могат да предоставят това качество, което дават по-старите рок музиканти, което води до загуба на сериозни клиенти по заведенията. Ние продължаваме да правим нови песни, да работим, но не издаваме нищо на пазара в момента – полза от това няма, със съжаление отбелязва китаристът.

Специално за White Bar

Ицо: За гостите на заведението ще изпълним 2-3 емблематични парчета на Pink Floyd, колкото да подхраним интереса на публиката. Парчета на Deep Purple, Poison, GunsN' Roses, както и някои наши песни влизат в репертоара за участията ни в тук.

Заповядайте в сряда вечер в най-доброто място за забавления под тепето - White Bar на хотел „Лайпциг”. Ще се насладите на качествена рок музика в изпълнение на FULL MAX!