Пловдив отново домакин на турнира „Дерби къп”

Спорт

02-12-2013, 16:28

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Волейболната надпревара ще се проведе на 14 и 15 декември в СОУ „Цар Симеон Велики”

На 14 и 15 декември в Пловдив ще се проведе 8-то издание на традиционния волейболен турнир „Дерби къп”. Тази година организаторите от ВК „Виктория волей“ и фирма „Дерби“ ще дадат възможност за изява на състезатели, родени през 1999 и 2000 година.

Формата на турнира няма да се променя и за купата отново ще спорят 4-и отбора. Освен домакините от „Виктория волей” публиката в залата на СОУ „Цар Симеон Велики” ще види още селекциите на ЦСКА, Пирин Разлог и Олимпиското звено към БФВ.

Момчетата на „Виктория волей” са водени от Драган Иванов и са сребърни медалисти в тази възраст на финалите във Варна през това лято. Пловдивчани ще могат да вземат реванш за загубената титла от връстниците си от ЦСКА. Червените, които станаха шампиони в морската ни столица, ще запишат едва второто си участие на Дерби къп. Младите армейци са водени от Симеон Симеонов.

За високото ниво на турнира ще спомогне и участието на „Пирин” Разлог. Традиционно силната школа на „Пирин” ще бъде представена от отбора, воден от Георги Белчев.

За първи път организаторите имат възможност да поканят за участие момчетата от Олимийското звено към БФВ. Селекцията на Владимир Орлов се подготвя целогодишно в София, но самите състезатели участват в държавното първенство за клубните си отбори. В Пловдив те ще имат възможност да се изправят срещу своите връсници и като отбор да се борят за „Дерби Къп”.

„Спазваме традицията и провеждаме „Дерби къп”, защото турнирът е един от малкото извън календара на държавните първенства. Тези деца трябва да трупат опит и да играят колкото може повече мачове на високо ниво” - заяви организаторът от страна на фирма „Дерби” Васил Меретев.

„През годините сме канили чужди отбори или националните селекции на България в различни възрасти, тази година даваме възможност за изява и на момчетата от Олимпийското звено, които надявам се са бъдещите звезди на българския волейбол”, добави още Меретев.

Традиционно са предвидени награди за победителите и индивидуални призове за най-добрите на отделните постове.