ПловдивУтре: 3 декември

Мисия Пловдив

02-12-2013, 17:32

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив утре

Променлива облачност и от 4 до – 4 градуса в града утре.

Утре в 11 часа ще представят новия шеф на Полицията в Пловдив. Дирекцията ще бъде оглавена от Пламен Узунов. До този момент той бе директор на Второ РУП. Новият полицейски шеф е с дългогодишен стаж в ръководството на МВР. 45-годишният Узунов ще бъде представен от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

За 12 часа в сградата на ОДМВР – Пловдив е организиран брифинг, на който ще бъдат оповестени резултатите от успешна реализация на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в пловдивската дирекция. На него ще присъстват главният секретар на МВР, ръководството на ОДМВР и ръководителите на Апелативна и Окръжна прокуратури в града.

Утре стартира съвместна кампания на БЧК и Дирекция „Социално подпомагане” Пловдив под наслов „Храна за бездомните”

Всеки ден в сградата на  бул. „Руски” 13, ет.1, ст.6 от 12.30 ч. до 14.30 ч. ще се раздава топла храна на бездомни хора.

Кметът Райна Петрова и администрацията на район “Централен” организират отбелязване на Международния ден на хората с увреждания.

Утре – 3-ти декември от 13.30 часа в Централния клуб на пенсионера на бул. „Шести септември“ № 100 ще гостуват всички потребители по проекта „Помощ в дома“ от района. Деца от СОУ „Пейо Яворов“ и състав на хората с увреждания за подготвили концертна програма, а от администрацията са се погрижили за празничния обяд.

Желанието на организаторите е да направят децата съпричастни с гражданите в неравностойно положение и с хората от третата възраст и всички те заедно да отбележат световния ден.

В Регионален пресклуб-БТА, Пловдив община Раковски прави пресконференция. В 10:30 ч. кметът Иван Антонов ще представи напредъка по проекта за реконструкция на водопроводната мрежа и изграждането на главни колектори и канализационна мрежа в града, както и дейностите по стартиралия строеж на пречиствателна станция за отпадни води.

Нов информационен ден в Раковски организира Областен информационен център – Пловдив утре -  3 декември.  Информационното събитие ще започне със семинар, който ще се проведе от 11:00 часа в заседателната зала на местното Народно читалище „Честолюбие“.

По време на събитието ще бъде представен ОИЦ – Пловдив и приоритетите в работата на екипа, както и мрежата от 28-те информационни центъра в страната и общите й национални инициативи - „Първите 7 години на България в Европейския съюз“, „Научени уроци“ и Конкурс на Министерски съвет за общо лого и слоган на оперативните програми за следващия програмен период.

Ще бъдат представени акценти в политиката на сближаване през следващия програмен период, както и Споразумението за партньорство и оперативните програми през 2014-2020 година. Популяризиране и обмен на добри практики и „научени уроци” от реализирани проекти, финансирани по оперативните програми, също ще бъдат част от програмата. 

НА КИНО

Син жасмин (2013) Премиера

Замръзналото кралство (2013) Премиера, озвучен на български език

Коварен капан: част 2 (2013) Премиера

Кой е баща ни? (2013) Премиера