Вижте коледните светлинки на Стара Загора!

Заралии

02-12-2013, 19:44

Снимка:

Мария Стефанова

Автор:

Мария Стефанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

3,2,1 и Стара Загора засия!

За първи път в Стара Загора коледната елха светна в празнична премяна още на 2 декември.

Точно в 18.00 ч. днес Дядо Коледа пристигна на площада пред Общината. Oчакваха го хиляди малки и големи жители и гости на града, нетърпеливи да видят как ще бъдат запалени светлинките на елхата. Празнична програма посрещна Добрия старец, който обеща да се върне след няколко седмици с огромен чувал и да раздаде подаръци на всички дечица.
Кметът Живко Тодоров и Дядо Коледа запалиха лампичките на елхата, като в същия момент блесна и целият център. На празник като на празник - заря изненада приятно хилядите зрители на събитието.
От днес центърът на Стара Загора ще свети в различни цветове, създавайки неповторимото усещане за празник. А още от 1 декември в коледна премяна засия и централният градски булевард „Цар Симеон Велики". На 3 м. височина по тролейбусните стълбове на булеварда, в източна и западна посока от пешеходната зона, се издигат общо 116 светещи елемента с размери 1,90/1,20м.
Светеща коледна шейна дълга 4,5 м. е още една от новите атракции, която събира за снимка минувачите на тревната площ в градинката до храма „Св. Николай".
Време е за вълшебства и снимки! Време е за празнуване!